Jeugfanfaar Zitterd

De Jeugfanfaar Zitterd is opgericht in 2007 door de 3 Fanfares van Sittard; St. Jan Leijenbroek, St. Barbara Sanderbout en St. Caecilia Broeksittard. Door de jaren heen zijn ze gegroeid van een jeugdfanfare tot een opleidingsorkest waar ook de wat oudere leerlingen meespelen. Naast het muzikale aspect is het ook een hechte vriendengroep geworden waar oud en jong zich thuis voelt. In 2017 is het 10-jarig jubileum gevierd met een grootst promsconcert. Na een prettige samenwerking van ruim 12 jaar hebben in de zomer van 2019 zowel fanfare St. Jan Leyenbroek als muziekcorps st. Barbara Sanderbout besloten om zich terug te trekken uit de Jeugdfanfaar Zitterd. Beide verenigingen hebben besloten om hun opleidingsbudget anders te gaan investeren.
Wij als Fanfare St. Caecilia Broeksittard zien de jeugdfanfare echter als een belangrijke schakel tussen de muzieklessen en de instroom in de grote fanfare. Jeugdfanfaar Zitterd zal dus gewoon onder dezelfde naam blijven bestaan alleen nu als opleidingsorkest dat volledig onderdeel van Fanfare St. Caecilia Broeksittard zal zijn.

Onze jeugdfanfare staat vanaf de oprichting onder leiding van Paul Erens.

De Jeugfanfaar Zitterd repeteert iedere vrijdag van 19:00u tot 20:30u. De locatie wisselt elke maand, dus wil je een keer komen luisteren neem dan even contact met ons op via info@fanfarestcaecilia.nl